Las Naves

Space Description

Las Naves recovers an old industrial building and is part of a larger urbanization project. The center acts as a creative pollination space, offering institutional support to grassroots creativity and generating its contents through the support of local talent. Las Naves was designed to become a reference for cultural creation in Valencia, gathering a comprehensive uses programme that make it one of the best equipped cultural centers in the city. The large-scale building has several spaces dedicated to specialized production (rehearsal rooms and recording studios), as well as workspaces, multipurpose rooms, a multimedia library and an theater. Las Naves has defined its lines of action and worked to become a focal point for the local creative community. The center facilitates access to its infrastructure, opening itself to external proposals and paying attention to the changes in the existing supply and demand. Las Naves is managed by Fundación Valencia Crea, a private cultural foundation created under the sponsorship of the local government. The foundation´s goal is turning the center into a pollination center, offering local creators a space that can accommodate their ideas and their needs. Las Naves also organizes courses, workshops, performances, activities and exhibitions that fall between training, leisure and the development of the local creative industries.